Dækmønster spiller en afgørende rolle for din sikkerhed på vejene. Dækkene er det eneste, der forbinder bilen med asfalten, og de har derfor stor betydning for både styring og bremseevne.

Er der særlige krav til mønsterdybde på vinterdæk?

Ifølge loven skal dækkene have mindst 1,6 mm mønsterdybde. Er mønsteret under dette, kan det resultere i en bøde pr. dæk. Vi anbefaler dog, at du skifter dæk, når mønsterdybden når 3 mm. Ved denne dybde har dækkene markant mindre kontakt med vejen, hvilket kan påvirke din kontrol og sikkerhed negativt.

For optimal sikkerhed og køreevne er det derfor en god idé at holde dine dæk i god stand og skifte dem, før de bliver for slidte. Regelmæssige tjek af mønsterdybden og dækkenes tilstand er en nem og effektiv måde at sikre, at du har bedst muligt vejgreb, uanset vejforholdene.

Vinterdæk er designet til at håndtere udfordrende vejforhold, og deres ydeevne begynder at falde ved temperaturer under 7 grader. Selvom vinterdæk skal klare mere krævende forhold end sommerdæk, er minimumskravet til mønsterdybden det samme – 1,6 millimeter.

PAPENBURG 7
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.