Det rigtige dækvalg er afgørende for din sikkerhed på vejen. Det er også vigtigt at vide, hvornår du skal bruge de forskellige typer dæk.

Find de rigtige dæk til din bil

Anbefales fra april til midt oktober, hvor risikoen for sne og is er minimal. Du bør skifte til sommerdæk, når temperaturen overstiger 7°C, da de giver bedre vejgreb på både tørre og våde veje under varme forhold.

Er bedst til kolde veje med sne og is, da de sikrer optimalt greb. De bruges fra slut oktober til slut marts, når risikoen for glatte veje er størst. Skift gerne til vinterdæk, når temperaturen falder til omkring 5-7°C.

Passer godt til bykørsel, hvor vejene ofte ryddes og saltes om vinteren. De gør det muligt at bruge de samme dæk året rundt og sparer dig både tid og penge. Sørg dog for, at dækkene har tilstrækkeligt mønster, især om vinteren, for at opretholde godt vejgreb.

Sailun Helårsdæk Atrezzo 4 seasons

Vinterdæk kan redde liv

Vinterdæk er designet til at fungere optimalt ved lave temperaturer og i snefyldte forhold. Gummiblandingen er blødere end sommerdæk, hvilket giver bedre greb i koldt vejr.
Tre enkle tjek kan gøre en stor forskel i nødsituationer:

Dæktrykket i dækkene mindst hver anden uge – gerne når dækkene er kolde.
Undersøg dækkene for skader som buler eller revner.
Mønsterdybden er mindst 1,6 mm, men det anbefales, at den ikke er under 3 mm for optimalt vejgreb.

Hvornår skal du skifte dæk?

Vi anbefaler at skifte dæk, når mønsterdybden er nede på 3 mm. Husk altid at efterspænde hjulene efter 30-50 km med en momentnøgle, så du sikrer korrekt spænding. Forkert slid på dækkene kan være tegn på ukorrekt sporing eller forkert dæktryk.

Når du skifter fra sommer- til vinterhjul, er det en god idé at markere, hvor hvert hjul har siddet, da dette kan hjælpe med afbalanceringen af bilen.

Hjulene skal opbevares tørt, mørkt og køligt for at sikre deres levetid.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.